onsdag 29 februari 2012

Fångars frihet

De rättsvårdande instanserna i Sverige försvarar straffångars rätt att använda mobiltelefon och internet-kopplade datorer. Jag förstår inte detta. Sedan två-tre decennier värderar vissa av oss den virtuella friheten nästan lika högt som den fysiska. Detta som jag skriver kommer från ett höghus i Sundsvall och författaren kan när som helst promenera ut i det fria. Men det kunde lika gärna komma från en sluten anstalt där jag sitter för rånmord. I den virtuella världen ges vi samma frihet. Är det rätt? Är detta ett frihetsberövande?
Som icke straffånge kan jag dessutom drabbas av ett kraftigt fysiskt funktionshinder och bli bunden till lägenheten i mitt höghus. Låt oss hoppas att jag har tur, att jag får behålla förmågan att kommunicera över nätverk, mobil etc . Jag är då såväl lekamligt som virtuellt i samma position som straffången - varken sämre eller bättre. Är det rätt? Vem är mest eller minst frihetsberövad?

1 kommentar:

RealExams sa...

i reading your post its great blog post and looking forward to reading more. Great blog. looking forward to read more.thanks for sharing this post.