fredag 15 augusti 2008

Fredag 15 augusti

Vaknade 0600, kroppen värkte och jag var osöven. Besökte ett par sajter i jakt på byggmaterial, blev trött och somnade om. Vaknade 0800, kroppen som gelé. Serverade mig en god frukost på verandan, vädret perfekt. Upprättade en färgspec till Ejes färghus samt beställde material från Docksta plåt. Ulf på Ejes ringde och förklarade att min fasadfärg blir blank, glans 40. Jag tog en promenad längs bygatan för att studera blanka husfasader. Blev bjuden på kaffe med surströmmingskask hos Ruben. Åter hem, fick besök av Nisse och Svenna som hjälpte mig att prata bort tiden fram till lunch.
Efter lunch lade jag golv och satte väggskivor i nya förrådet, städade därefter arbetsplatsen. Klockan var då 21.30, dagen avslutades med en pepparstek på Brögga. Där dök Ulf Ögren upp. Jag beställde omedelbart två av hans 250 surströmmingsburkar. Ulf kom just från St Tropez där han firat en 60-årig polare, på en fest där B Borg med hustru dök upp i helikopter. Men Ulf tycker att St Tropez är ett skitställe.
Ulvöhamn är i alla fall ett märkligt ställe.

2 kommentarer:

Mårten sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Mårten sa...

Någon sa att St Tropez blivit som Visby om sommaren - fullt av knäppskallar. Det låter ganska rimligt. Konstigt ställe att fylla 60 på, om man inte är Ryss eller "Afro-american musician".

Däremot skulle jag tycka att det var rätt häftigt om Björn Borg landade i helikopter på min 60-årsfest, oavsett anledning.

Men! Huset står ju där nu. Mycket kul att se.